Hpmegblog.
Hpmegblog. "Ahol minden mugli egyszer... varázsló lehet!"
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Ahova írni kell
 
Számláló
Indulás: 2006-01-25
 
Konkoly Barbi III. - Az Erő VisszavágXD
 
Chattanj rá!

 
Próbáld ki tökjó!

NYUSZ NYUSZ. This link doesn't work anymore.

 
Frics gyermekkora 3. rész

                         Frics "gyermekkora" III.

                           Vissza a Roxfortba

                          előző történeteim után 30 évvel

 

Részlet Frics naplójából: "Dumbledore mindig nagy ember volt, nem véletlenül a világ legnagyobb mágusa. Adott még egy esélyt. Visszatérhetek az otthonomba, az otthonomba, melyet Roxfortnak hívnak. Utálni fogom, érzem, hogy gyűlölni fogom, az ott tanulókat, akiknek megadatott, hogy ott legyenek mindig is, amíg kijárják az iskolát, csak nekem nem lehetett. De mégis az otthonom lesz, és én ott lehetek. Gondnoki állást kaptam, természetes, hogy elfogadtam. Heti húsz galleon! Gazdagság! De nem ez a lényeg. Otthon leszek, újra otthon…"

 

Augusztus 31-én egy rongyos bőrönddel Argus Frics utazott a vonaton. Ez a Roxfort különjárata volt. Össze sem lehetett hasonlítani a hajdani vonzó arcú Fricset a mostani, elhanyagolt külsejű, ijesztő, aszott arcú, hosszú, csimbókos hajú férfival, aki szótlanul ült egymagában. Egyszerű, szakadt, köpeny volt rajta, s rojtos, foltos nadrág. Kezein karomszerű körmök, melyek ápolatlanok, sárgák voltak. A szemében sem csillogott már a régi fény. Hideg, szürke szemek voltak. Argus Fricset legyőzte az idő. Az idő fájdalmas évei. De ő könnyen felejtett, s senki nem tudta, hogy lett belőle ilyen. Az égbolt már fekete volt. Lassan megérkezett a vonat, s Frics kikászálódott belőle. A hajóval, közömbös arccal hajózott, természetesen egyedül. Ám hiába titkolta, szíve egyre hevesebben vert, mikor meglátta a Roxfortot. A kapunál állt. Újra. A fejében kergetni kezdték egymást az emlékek. Fájdalmas, de mégis boldogító emlékek. Ha Frics tudta volna a patrónus-bűbájt, biztos ezen emlékek közül választott volna. Mi minden történt azóta, mióta innen eljött. És most újra, újra itt van. És nem megy el innen soha többet. Itt fog meghalni. Keze már a kilincsen volt. A szíve nagyot dobbant. S lenyomta a kilincset. Ugyanaz a nagyterem. Az évek nem változtatták, nem úgy, mint őt magát. Frics egy pillanatra elszégyellte magát. De ekkor egy hang szólalt meg, lágyan, halkan, barátságosan:

- Nagyon örülök, hogy eljött, Argus. Remélem, hogy kellemesen utazott!- szólt Dumbledore. A haja már javarészt ősz volt, de kék szemében ugyanolyan élet csillogott hold alakú szemüvege mögött.

- Köszönöm, meglehetősen- mondta szárazon a megszólított Frics.

- Külön szobája lesz, ahol alhat, mondhatni, iroda, remélem, érti a feladatkörét, úgy emlékszem, világosan tisztáztuk a szerződés aláírásakor.

- Teljesen világos, uram. Takarítok, szerelek, nemde?- vonta fel a szemöldökét hidegen Frics.

- Valóban. Kérem, tekintse meg a szobáját! Második emelet, a Bűbájtan terem utáni folyosón. Ha valami nem felel meg igényeinek, kérem, jelezze nekem!- kiáltotta derűsen Dumbledore.

- Máris megyek. Viszlát, igazgató úr a holnapi megnyitóig.

- Mielőbb, Argus!- hangzott a szeretetteljes válasz.

Frics megindult mogorván, s azon töprengett, hogy lehet Albus Dumbledore mindenkivel ilyen kedves. Hiszen ő nem volt vele az. De nem érdekelte a dolog annyira, inkább bement a szobájába. Nagyon szép volt, de Argus nem szívesen vallotta be magának. Egy faágy volt benne, nagyon szép íróasztal, mögötte párnás székkel. Több fiókos szekrény is volt benne, s egy a ruháinak. A világítás praktikus volt, kis gyertyák a falon. Mindenre gondoltak. Az asztalán kis csokor penna, sok pergamennel. Még egy kis mellékhelyiség is volt elkerítve. Fürdeni persze majd a személyzeti fürdőben kell. Enni a konyhában fog. Leült ágya szélére, s gondolataiba merült. Ő, kis taknyos fiúként boldogan ül, a Teszlek Süveg alatt. Majd először sikerül neki a sóbálvány-átok. Fogas frizbizik a fiúkkal. A tóparton próbálják kifogni az óriás-polipot. Micsoda élmény volt! Hogy ordítottak velük otthon, mikor megkapták a szülők a levelet! Még néhány dolog eszébe jutott, de elnyomta az álom. Másnap kialvatlanul kelt. Megreggelizett, s unottan készülődött a Roxfortosok fogadására. Ma fog mindenki megérkezni. Frics máris utált minden Roxfortos gyereket. A nap eseménytelen volt. Este kitárult az ajtó, s először másodévesek és annál fölöttébb járók foglaltak helyet az asztaloknál. A Teszlek Süveget is előhozták. Az elsőévesek már sorakoztak. Névsorolvasás, beosztás. Frics már ezeket unta, az ő idején ugyanígy ment. Este rengeteg gyereket szidott le, kis apróságokért, de semmi érdekes. De magában tudta: a Roxfortban még sok érdekes kalandban lesz része…

 

 

 Írta: Konkoly Barbi

 

 
Naptár és óra

 
Konkoly Barbara BLOG 2.
 
Konkoly Barbara BLOG
 
Harry Potter szereplők
 
Emma Watson
 
Novellák(saját)
 
Linkcsere Veletek
 
Betűzgetős cucc- látható chat

Itt a betúzgető!!! Hagyj itt üzenetet!



 

Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM